Et fristed i Svanninge Bakker

Fantastisk for ryttere

75 km riderute lige uden for døren.

På vores høhotel kan din hest komme på fold, og du kan nyde omgivelserne i en af vores overnatningsmuligheder.

Tidselkroggaard ligger placeret tæt på Riderute Sydfyn og 75 km sammenhængende ridestier. Naturstyrelsens arealer, Svanninge Bakker er vores nærmeste naboer. Lidt længere væk finder I den nedlagte jernbanestrækning mellem Korinth og Ringe, genopstået som en ny 19 km lang natursti for ryttere, cyklister og vandrere. 

Direkte Fra Tidselkroggaard kan I ride ind over Naturstyrelsens arealer i Svanninge Bakker, til Svanninge Bjerge og videre til skovene omkring Holsteenshus og de fladere områder ved Brahetrolleborg, ådalen med Hågerup å, Silke å og begyndelsen af Odense å. I kan også få et glimt af modefyren Jim Lyngvilds vikingeborg ’Ravnsborg’, som ligger på den anden side af ådalen. 

Fra Korinth kan man ride på den nedlagte banestrækning til Ringe. Fra 1882 til 1962 kørte her passagertog på Faaborg – Ringe – Nyborg ruten. Den er nu genopstået som natursti og åbner for ryttere i løbet af juni 2013. 

En rideferie på Sydfyn byder på oplevelser i et helt fantastisk og afvekslende terræn, hvor du både er lukket inde i skovens dybe stille ro og hvor landskabet åbner sig op, med udsigt over Det Sydfynske Øhav.

På rideruten og naturstien rider man under hensyntagen til skovens andre brugere, men mange af stierne er forbeholdt ryttere, så det er muligt at ride i et godt tempo – og rider man på skovveje, så er det enten ude i siden, eller inde i midterrabatten – så generer hovsporene ikke de andre i skoven.

Bemærk ruterne er meget varierede og nogle af strækninger krævende for både hest og rytter. Ridning på riderute Sydfyns stier kræver ridekort. På www.riderutesydfyn.dk kan I finde information om køb af ridekort, ruter og meget mere.

Her på Tidselkroggaard er der mulighed for at få hestene på fold. På foldene er der frisk vand og gode hestehegn. Der er mulighed for at lave 3 folde.

Praktisk info

 

Pris for hesten: 50 kr. / nat

Medbring selv al udstyr og foder/hø til hestene

Når du efterlader folden, bedes du opsamle hestepærerne i en trillebør. Dette til glæde for den næste og for hestenes ve og vel.

Husk! Gydigt vaccinationskort, når du tager hesten med på ferie.

Husk! Du skal selv købe ridekort til rideruten på www.riderutesydfyn.dk